Skip to main content

onze missie

In ons gezinshuis wonen jongeren van 12 tot 18 jaar (en als het nodig is nog iets langer?). We hebben plek voor 6 jongeren. Elk kind heeft zijn of haar eigen kamer. De jongeren hebben gezamenlijk een woonkamer in gebruik om te computeren, te X-boxen, TV te kijken, te knutselen, te kleuren en rustig te kijken naar de visjes in het aquarium. En we hebben ook een bijgebouw met een voetbalspel, een boksbal, een pooltafel en een TV hoek.

Dat alles om waar te maken wat we zo graag willen:

Jongeren letterlijk en figuurlijk de ruimte geven

Maar we willen ook een zo normaal mogelijk gezin zijn en dat houdt in dat we gezamenlijk eten en drinken en er verplichtingen zijn. Er worden kleine klusjes gedaan: tafel dekken, vaatwasser inpakken, gras maaien, helpen in de groentetuin of (helpen bij het) eten koken, de was doen, eigen kamer opruimen en schoon houden, honden uitlaten, kippen voeren, eieren rapen. Op die manier proberen we de jongeren (al naar gelang de leeftijd en belangstelling) zoveel mogelijk voor te bereiden op de toekomst van na 18 jaar.

 

We kijken bij de jongeren zoveel mogelijk naar de mogelijkheden en minder naar de problemen. We beschouwen de geschiedenis van een kind als een gegeven van waaruit je gaat kijken naar de mogelijkheden.